Γυαλιά δρόμου

Αν σήμερα το πρωί φορούσα Google glass δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να γράφω κάτι απ’ όλα αυτά.

Θα με είχες δει να τρέχω στην αγουροξυπνημένη Μεσογείων, τη μοναδική ώρα μες στη μέρα που δεν άχνιζαν τα πεζοδρόμια.

Να βρίζω που πάλι ξέχασα το μπουκάλι του νερού (δοκίμασε να πιεις από απλό μπουκάλι εμφιαλωμένου)/τη θήκη του iphone για το μπράτσο (γύρισα και την πήρα)/τα ακουστικά που δεν χοροπηδάνε μέσα στ’ αφτιά (και απ’ έξω, κυρίως απ’ έξω)/το σωστό playlist. Ευτυχώς θυμήθηκα πώς τρέχουν.

Δεν είμαι εγώ, είναι κάποιος που φωτογράφισε ο Spyros Papaspyropoulos

Να φτάνω σε 10 (δέκα) λεπτά στη δουλειά (να γιατί στο Λονδίνο πολλές εταιρείες παρέχουν ντους στους εργαζόμενους που αψηφούν το τσιρ τσιρ της βροχής πάνω στα αθλητικά τους). Και να ξαναφεύγω.

Να ανεβαίνω την όρθια ανηφόρα του Saloon ακούγοντας αυτό, φαντάσου. (Ήθελα να αποφύγω τις ανηφόρες για σήμερα, φαντάσου).

Να μπαίνω στο Άλσος των Ιλισίων, που μοιάζει λίγο με μινιατούρα nature preserve και σε ρίχνει κατευθείαν πάνω σε εξίσου αγουροξυπνημένους φοιτητές και ατσαλάκωτα χάσκι.

Να βγαίνω από την είσοδο που οδηγεί στο σπίτι με τη μυστηριώδη Μερσεντές 280 SLC cabrio που ήθελε κάποτε να κάνει δική του ο μπαμπάς μου (μαζί με το σπίτι).

Να μυρίζω το τσουρέκι της Εύης, να ανεβαίνω ξανά τη Μεσογείων, να περνάω πάνω από τη γέφυρα Καλατράβα, να φτάνω σπίτι την ώρα που κανείς ακόμα δεν είχε μαζέψει τα γράμματα από την είσοδο της πολυκατοικίας.

Αν σήμερα το πρωί φορούσα Google glass θα καταλάβαινες, με ένα πέρασμα του χεριού μου από το δεξί κρόταφο, γιατί τελικά μ’ αρέσει τόσο να τρέχω, νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ, στους δρόμους της Αθήνας.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s