Στις εφτά το πρωί τρέχουν μόνο γερμανοί

Τρέχω το 11ο χιλιόμετρό μου στη μέση του πουθενά. Ή του σχεδόν πουθενά, γιατί ακόμα κι εδώ καταφέρνω να περάσω έξω από το παράθυρο μίας κουζίνας στην οποία ψήνουν βάφλες. Στις 7.00 το πρωί. [Έχω δύο επιλογές: να καταπιώ τα σάλια μου ή να καταπιώ την υπερηφάνειά μου, να σταματήσω εκεί επί τόπου και ν’ αρχίσω να ψάχνω απεγνωσμένα μία βαφλιέρα ή τον ιδιοκτήτη της. Καταπίνω τα σάλια, με όση πυγμή μου έχει απομείνει. I’m a runner goddammit.]

Στην επόμενη στροφή, έξω από ένα χαμηλό σπιτάκι με αυλή απ’ αυτές που τρως γεμιστά και φρέσκα σύκα και αράζεις το απόγευμα για καφέ, ακόμα κι αν δεν πίνεις ποτέ στη ζωή σου καφέ, τρία κορίτσια γύρω στα 20, συζητάνε –μιλάνε ταυτόχρονα, γκλινγκλινίζοντας στον αέρα τα κλειδιά του αυτοκινήτου και λέγοντας πράγματα τύπου «μα δεν τον είδες πώς σε κοίταζε;». Για μια στιγμή εντυπωσιάζομαι (διάβαζε: συγκινούμαι λίγο) που ξύπνησαν τόσο νωρίς για να πάνε για μπάνιο. Ίσως τελικά να εκτιμούν κι άλλοι μια πρωινή πρωινή βουτιά.  Ίσως τελικά να μην είμαι τόσο γριά.

Καθώς περνάω από δίπλα τους σταματάνε για λίγο την κουβέντα και γυρνάνε για να με χαιρετήσουν. Ξαφνικά τα υπολείμματα της χθεσινοβραδινής μάσκαρα δίνουν έναν γκοθ αέρα στις σαγιονάρες και τα παρεό τους. “Goodmorning!”

Η διπλή διαπίστωση με χτυπάει κατακέφαλα, λίγο πιο δυνατά από τη μυρωδιά της βάφλας. Δεν τους περνάει από το μυαλό ότι μπορεί να μην είμαι ξένη (διάβαζε: γερμανίδα, είμαστε στη Μάνη, θυμάσαι), τρέχοντας αξημέρωτα στη μέση του σχεδόν πουθενά. Και, βήτα, εννοείται ότι έχουν μόλις γυρίσει από το κλαμπ: η πρωινή βουτιά είναι το τελευταίο πράγμα στο μυαλό τους.

Είμαι λίγο γριά.

Είμαι ένα παράδοξο της φύσης.

I’m a runner goddammit.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s